Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over de parkeerjaarabonnementen. Waar kan ik terecht?

Klik hier voor de veelgestelde vragen over de jaarabonnementen voor voetbalseizoen 2022/2023. 

 

Kan ik een factuur ontvangen van mijn parkeerticket? 

Ja dit kan, mail voordat je een ticket wilt boeken naar support@parkerenarenapoort.nl. Hier komen wel administratiekosten bij.

 

Waar kan ik parkeren met een auto groter dan een personenauto? 

 

Voertuigen die niet aangemerkt kunnen worden als personenauto's kunnen niet parkeren bij P7, P11 en/of P13. Je zal hiervoor een parkeerticket moeten aanschaffen bij Amstel III.

 

Kan ik eerder inrijden dan de aangegeven tijd? 

Nee, dit kan niet. Je kunt je auto uitsluitend parkeren na de aangegeven inrijtijd voor het evenement. Het is niet mogelijk om eerder in te rijden. 

 

Kan ik mijn parkeerticket omboeken naar een parkeerplaats die eerder open is?

Wij kunnen de ticket niet voor je omboeken. Je kan je boeking annuleren in 'mijn account’ in ParkerenArenaPoort. Doe dit via een laptop/computer en niet met de mobiele telefoon. We horen graag via de mail of het annuleren gelukt is zodat we de eventuele terugbetaling in gang kunnen zetten.

Je zal zelf een nieuw parkeerticket moeten boeken, echter dit kan alleen als er nog een parkeerticket te boeken is op de website bij het desbetreffende evenement.

 

Kan ik ook parkeren met een bus?

Ja, dit kan tot de maximale afmetingen van een Mercedes Vito, VW Transporter of een vergelijkbaar model. Alles wat groter is, graag parkeren op P2.

 

Waar moet ik mijn kenteken invullen?

Het kenteken hoeft niet meer ingevuld te worden. Het parkeerticket wordt bij de ingang van de garage gescand. 

 

Ik heb geboekt voor een parkeerplaats. Is mijn parkeerplaats gegarandeerd?

Indien je een parkeerplaats hebt geboekt en betaald, dan is er een parkeerplaats voor jou gereserveerd tot een halfuur na aanvang van het evenement. Wegens drukte is het mogelijk dat je een andere parkeerlocatie toegewezen krijgt door politie of verkeersleiders. Volg op de terugreis de aanwijzingen van de parkeer/verkeersleiders.

 

Kan ik ook ter plaatse betalen bij het parkeerterrein?

Nee, dit is niet mogelijk.

 

Het concert/evenement waarvoor ik een parkeerticket heb gereserveerd is verplaatst, moet ik een nieuwe parkeerticket kopen?

Nee, dat is niet nodig. De geldigheid van je parkeerticket verplaatst mee met de nieuwe datum van het concert/evenement. Hierdoor hoef je geen nieuwe parkeerticket te kopen wanneer een concert/evenement wordt verplaatst.

 

Mijn evenement duurt dan langer mijn aangegeven eindtijd op de ticket, kan ik dan nog wel uitrijden?

De parkeerbeheerders houden rekening met de daadwerkelijk eindtijden en/of uitlooptijden. Je hebt na de daadwerkelijke eindtijd +- 1 uur om uit te rijden.

 

Het adres van Google is anders dan die op mijn parkeerticket. Welk adres moet ik aanhouden?

Het adres op het parkeerticket is juist, daarop moet je navigeren. Terplekke zullen er verkeersregelaars staan die je verder de weg wijzen.

 

Kan ik ook op een ander parkeerterrein parkeren met mijn boeking?

Nee, je kunt uitsluitend parkeren op het parkeerterrein waarvoor je hebt geboekt. 

 

Kan ik mijn auto de hele dag op het parkeerterrein parkeren?

Na afloop van het evenement word je verzocht om weer met je auto naar huis te gaan. Je hebt hierbij ruim de tijd om naar je auto te komen en naar huis te rijden. De parkeerbeheerders houden rekening met uitlooptijden, hier hoef je je geen zorgen over te maken.

 

Kan ik een invalidenparkeerplaats boeken?

Het is niet mogelijk om via onze website een invalidenparkeerplaats te boeken. Deze parkeerplaatsen worden speciaal aangewezen door de evenement locatie en voor meer informatie verwijzen wij je dan ook naar de website van de betreffende evenement locatie. Hiervoor kun je ook contact opnemen met de Gemeente Amsterdam.

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kom ik nu in mijn account?

Je kan via ‘wachtwoord vergeten’ een nieuw wachtwoord aanmaken. Controleer je spambox of de mail daar is binnengekomen.

 

Moet ik mijn parkeerticket uitprinten?

Nee, het is niet verplicht om je parkeerticket uit te printen. Dit raden wij wel aan, zodat de verkeersregelaars zien dat je hebt gereserveerd en je zo zo snel mogelijk naar de juiste parkeerlocatie kunnen sturen. Je parkeerticket tonen via een smartphone is dus ook mogelijk.

 

Ik heb geen boekingsbevestiging/parkeerticket ontvangen. Wat nu? 

Check eerst je spambox, het gebeurd nog weleens dat de bevestiging hier binnenkomt. Ook is het mogelijk om je parkeerticket te downloaden in 'Mijn account'. Als je nog vragen hebt, stuur dan een mail naar support@parkerenarenapoort.nl en we sturen hem je zo snel mogelijk toe. 

 

Kan ik eerder inrijden dan aangegeven?

Nee, dit kan bij ons niet. Wij bieden alleen parkeerplekken aan tijdens evenementen bij de ArenApoort. 

 

Kan ik een parkeerplek reserveren buiten de tijden van een evenement?

Nee, dit kan bij ons niet. Wij bieden alleen parkeerplekken aan tijdens evenementen bij de ArenApoort. Een jaarabonnement biedt hier wel mogelijkheden in. Met aan abonnement kan u parkeren bij alle evenementen, zelfs een bioscoop bezoek of festival.

 

Mag ik met een leen/huurauto komen?

Op enkele parkeerlocaties is dit niet mogelijk. Dit zijn P7, P8, P11, P13 en Amstel III.

 

Ik ben op zoek naar een parkeerplaats met een laadpaal, waar kan ik terecht?

Parkeerplaats P7 en P9 hebben meerdere laadpalen. Deze laadpalen zijn echter niet te reserveren, hiervoor zou je dus op tijd moeten inrijden om jezelf te verzekeren van een laadpaal. Ook zijn er bij grote evenementen vaak parkeerplaatsen beschikbaar op P ING Acanthus - Elektrisch laden, deze parkeerplaatsen bieden wel de zekerheid van een laadpaal.

 

Ik wil mijn parkeerticket annuleren. Hoe kan dit gedaan worden?

Je kan je boeking annuleren in ‘mijn account' in ParkerenArenaPoort. Doe dit via een laptop/computer en niet via je mobiele telefoon. We horen graag via de mail of het annuleren gelukt is zodat we de terugbetaling (excl. boekingskosten) in gang kunnen zetten.
Wanneer je op de dag van het evenement je parkeerticket annuleert, krijg je geen geld terug.

 

Kan ik evenement tickets kopen voor Ajax wedstrijden op ParkerenArenaPoort?

Nee, ParkerenArenaPoort verkoopt alleen parkeerplaatsen, als je evenement tickets voor Ajax wedstrijden wilt kopen klik dan hier.

 

Zijn er bij Ajax wedstrijden mogelijkheden om ter plekke een ticket kopen?

Dit verschilt per wedstrijd, bij belangrijk/populaire wedstrijden is er vaak geen mogelijkheid om nog een ticket terplekke te kopen. Bij minder populaire wedstrijden is het vaak nog wel mogelijk om ter plekken een Ajax ticket te kopen.

 

Zijn er Kiss & Ride mogelijkheden om de evenementen te kunnen bereiken?

Bij de Johan Cruijff Arena zijn geen Kiss&Ride mogelijkheden.

Bij evenementen in de Ziggo Dome en/of AFAS Live zijn er in de buurt van P3 en P4 wel Kiss&Ride mogelijkheden. Verder zijn er Kiss&Ride mogelijkheden rondom de evementlocaties, denk hier aan; Duivendrecht, Bijlmer-ArenA en Bullewijk.

Word je gehaald en/of gebracht? Maak dan gebruik van de parkeergarages P3, P4 of P5. Hier kun je, tegen uurtarief, veilig, snel en gemakkelijk iemand wegbrengen of ophalen. In parkeergarages P3, P4 en P5 kun je de auto vlakbij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA parkeren. De aanrijroute is vanaf de A2 afrit 1. Volg de borden P-ArenAPoort en dan de borden Kiss en Ride in het gebied.

 

Waar kan ik parkeren met een grote bus/touringcar/invalide bus?

Voor een bus/touringcar/invalide bus kun je online jou parkeertickets bestellen via de volgende link: https://www.onlineticket.nl/

 

Nog steeds vragen? Neem contact met ons op!